Nėra sandėlyje
Ši šokolado plytelė nepaprasta – ji pagaminta tik iš dviejų komponentų: puikaus skonio ekologiškų trinitatio kakavos pupelių ir nerafinuoto cukranendrių cukraus. Šokoladas pagamintas naudojant tradicinį, akmeninių girnų malimo, metodą. Šis procesas trunka ilgai, tačiau šokolado skonis viską atperka. Kadangi nededame papildomai kakavos sviesto ar lecitinų, mūsų šokoladas yra tirštas, su juo sunkiau dirbti. Todėl teneapgauna jūsų išorė - lobis viduje. Mažiau nei 5% visos kakavos pasaulyje yra criollo pupelės, o trinitario - 10-15%. Likusią dalį sudaro forastero pupelės.
Du! Skrudintos, maltos akmenimis ekologiškos trinitario kakavos pupelės ir nerafinuotas cukranendrių cukrus! Daugiau nieko!
Šių pupelių skonį augintojas apibūdino kaip medžio, šokolado, vaisių ir gėlių mišinį. Pagrindiniai skonio akcentai ir charakteristikos:
Pupelės medinėse dėžėse yra rauginamos 5-7 dienas ir vėliau savaitę džiovinamos saulėje.
Ekologiškos trinitario kakavos pupelės 70%, nerafinuotas cukranendrių cukrus.
Laikyti sausoje vietoje 18(±3)°C temperatūroje.
Energetinė vertė (kJ) | 2293 |
Energetinė vertė (kcal) | 546 |
Riebalai (g) | 39 |
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių (g) | 24 |
Angliavandeniai (g) | 54 |
- iš kurių cukrų (g) | 37 |
Baltymai (g) | 8 |
Fazenda Camboa valda yra Bahija valstijos pietuose, Brazilijos "Costa do Cacao", išvertus "Kakavos kranto", širdyje. Šis regionas labai iškilus kakavos produkcijos istorijoje ir Fazenda Camboa yra puikus pavyzdys. Kakavos plantacijos savininkai ir valdytojai yra broliai Arthur ir Euardo Carvalho, kurie yra plantacjos įkūrėjo proanūkiai. Fazenda Camboa derliaus nuėmimas, džiovinimas ir vietoje pakuojamas.
Čia yra tobula aplinka auginti kakavą: tropinis klimatas, kur gausiai lyja ir kur Mata Atlantica atogražų miškas gausiai teikia organines medžiagas.
Fazenda Camboa kakava yra ekologiškai sertifikuota jau nuo 2007 m. Tiesą sakant, broliai Carvalho nustatė ekologinės kakavos auginimo Brazilijoje standartą. Šalyje, kuri garsėja plačiai paplitusiu cheminių trąšų ir pesticidų naudojimu, Fazenda Camboa kakava auga natūralioje aplinkoje. Ūkyje taikomi ekologinio ūkininkavimo metodai padeda išsaugoti turtingą Mata Atlantica atogrąžų miško biologinę įvairovę. Plantacijoje pastebimai padaugėjo paukščių, ypač įvairiaspalvių papūgų.
1942 m Arthuro ir Eduardo Carvalho prosenelis įkūrė šeimos kakavos verslą. Daugelį dešimtmečių šeima buvo viena iš sėkmingų kakavos augintojų ir eksportuotojų Brazilijoje. Dėl 1989 m. užklupusios raganų šluotos ligos kakavos gamyba sumažėjo 96%. Dauguma žmonių išvyko, bet Artūras ir Eduardo ėmėsi ryžtingi atgaivinti šeimos verslą. Naudodami hibridizacijos ir skiepijimo metodų derinį, jie sugebėjo nugalėti užkrėstų medžių ligą ir užkirsti kelią tolesniam jos plitimui. Jų sunkus darbas pavertė Fazenda Camboa klestinčiu puikios kakavos ūkiu.