3 €
Trinitario kakavos pupelės iš Brazilijos. Veislė: Fazenda Comboa
Pagrindiniai skonio akcentai ir charakteristikos:
Pupelės medinėse dėžėse yra rauginamos 5-7 dienas. Vėliau džiovinamos saulėje.
Riebalai (g) | 42 |
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių (g) | 24 |
Angliavandeniai (g) | 32 |
- iš kurių cukrų (g) | 2.5 |
Baltymai (g) | 10 |
Energetinė vertė (kJ) | 2011 |
Energetinė vertė (kcal) | 505 |
Fazenda Camboa valda yra Bahija valstijos pietuose, Brazilijos "Costa do Cacao", išvertus "Kakavos kranto", širdyje. Šis regionas labai iškilus kakavos produkcijos istorijoje ir Fazenda Camboa yra puikus pavyzdys. Kakavos plantacijos savininkai ir valdytojai yra broliai Arthur ir Euardo Carvalho, kurie yra plantacjos įkūrėjo proanūkiai. Fazenda Camboa derliaus nuėmimas, džiovinimas ir vietoje pakuojamas.
Čia yra tobula aplinka auginti kakavą: tropinis klimatas, kur gausiai lyja ir kur Mata Atlantica atogražų miškas gausiai teikia organines medžiagas.
Fazenda Camboa kakava yra ekologiškai sertifikuota jau nuo 2007 m. Tiesą sakant, broliai Carvalho nustatė ekologinės kakavos auginimo Brazilijoje standartą. Šalyje, kuri garsėja plačiai paplitusiu cheminių trąšų ir pesticidų naudojimu, Fazenda Camboa kakava auga natūralioje aplinkoje. Ūkyje taikomi ekologinio ūkininkavimo metodai padeda išsaugoti turtingą Mata Atlantica atogrąžų miško biologinę įvairovę. Plantacijoje pastebimai padaugėjo paukščių, ypač įvairiaspalvių papūgų.
1942 m Arthuro ir Eduardo Carvalho prosenelis įkūrė šeimos kakavos verslą. Daugelį dešimtmečių šeima buvo viena iš sėkmingų kakavos augintojų ir eksportuotojų Brazilijoje. Dėl 1989 m. užklupusios raganų šluotos ligos kakavos gamyba sumažėjo 96%. Dauguma žmonių išvyko, bet Artūras ir Eduardo ėmėsi ryžtingi atgaivinti šeimos verslą. Naudodami hibridizacijos ir skiepijimo metodų derinį, jie sugebėjo nugalėti užkrėstų medžių ligą ir užkirsti kelią tolesniam jos plitimui. Jų sunkus darbas pavertė Fazenda Camboa klestinčiu puikios kakavos ūkiu.